Italiens arbejdsløshed stiger fortsat

Mandag den 16. juni 2014.

Rom: Ledigheden steg yderligere i Italien i årets tre første måneder, viser aktuel måling. Især de unge er hårdt ramt. Beskæftigelsesministeren spår, at en række tiltag fra regeringen vil få flere i arbejde inden for kort tid.

Af Christine Christiansen

13,6 procent af italienerne – det svarer til tre og en halv million mennesker – var uden job i årets tre første måneder, viser en ny måling fra Italiens statslige analyseinstitut, ISTAT. Tallet alarmerer både politikere og arbejdsmarkedseksperter, for det er 0,8 procent højere i forhold til sidste år på samme tid. Aktuelt er arbejdsløsheden oppe på det højeste niveau siden 1977.
Det er især de unge italienere, som er hårdt ramt af ledighed. 46 procent af de 15-24-årige står i øjeblikket uden job. I Syditalien topper ungdomsarbejdsløsheden med 60,9 procent.

Italiens beskæftigelsesminister, Giuliano Poletti, er sammen med den øvrige regering på vej med nye initiativer, der skal få flere unge i beskæftigelse. Se mit interview med ham her. 

Regering på vej med initiativer
I et interview i avisen La Repubblica først på måneden fremhævede Italiens beskæftigelsesminister, Giuliano Poletti, flere af de initiativer, som den italienske regering er i gang med at gennemføre for at bringe beskæftigelsen i vejret. Et af tiltagene er en skattelettelse til samfundets økonomisk svagest stillede. Med 80 euro ekstra mellem hænderne skal denne gruppe sende flere penge i cirkulation i systemet – og herved skabe vækst. Også byggesektoren kan se frem til ekstra arbejde, for regeringen har afsat penge til håndværksmæssig vedligeholdelse af landets mange faldefærdige skoler.

Beskæftigelsesminister: ”Tillid skal genoprettes”
”Hvis vi vil skabe arbejdspladser, må vi først og fremmest sørge for, at tilliden til Italien genetableres hos investorerne. Har de ikke tillid, investerer de ikke i landet. Vi har brug for investeringer fra både offentlige, private og udenlandske virksomheder. Derfor må vi gøre en ekstraordinær indsats for at genoprette tilliden,” uddybede Poletti.
En ny lov – den såkaldte ’Jobs Act’ – behandles i øjeblikket. Den skal fremme fleksibiliteten på arbejdsmarkedet, bl.a. ved at gøre det lettere for virksomheder at skille sig af med medarbejdere. Tilmed bliver der opsat strammere regler for, hvor mange gange virksomheder kan udstede tidsbegrænsede kontrakter til medarbejdere. Loven forventes endeligt vedtaget ved årsskiftet.
”Vores land har ikke været i stand til at kurere sine økonomiske sygdomme under krisen,” erkendte beskæftigelsesministeren over for La Repubblica.

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Ord på Italien. Bookmark the permalink.

Comments are closed.