Læserkommentar til min klumme – JP

Søndag den 20. april 2014.

En læser kommenterer i dagens JP på min klumme - tak.  Læs indlægget her nedenfor.

Debat: Noveller i radioen?

af Ole Hyltoft, næstformand DR

JP’s velskrivende musikanmelder, Christine Christiansen, giver os læsere en opsang, fordi vi ikke gider at læse nye noveller (14. april 2014). Hun har ret. Novellen er en fornem, men noget fortabt kunstart. Den udfordrer læserens intellekt og sprogglæde. Men novellesamlingers oplag er små. Forfattere skal være ualmindeligt populære, for at forlag tør udgive deres noveller.

Vi har ellers strålende novelleforfattere at rose os af, som Herman Bang, Karen Blixen og Steen Steensen Blicher. Det er gået tilbage for den danske novelle de senere år. Endnu for en snes år siden bragte både JP og Politiken nyskrevne, flot illustrerede noveller af høj kvalitet. Og Danmarks Radio lod ca. hver anden dag en novelle blive læst højt af en af vores mest følsomme skuespillerstemmer.

Læs også klummen: “Kulturelle vanedyr”

Jeg har i DR’s bestyrelse gang på gang foreslået, at DR’s gamle tradition for højtlæsning blev genindført. En klassisk eller ny novelle læst op kl. halv ti eller ti, inden sovetid, på P1 eller P2. Men forslaget har endnu ikke fundet nåde hos programfolkene. Det ville ellers også sætte en ordentlig standard for sprogbrugen i Danmarks Radio, der som bekendt er i frit fald.

(Komentaren var pub. i Jyllands-Posten søndag den 20. april 2014).

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

Comments are closed.